دکتر صدرا ابرقویی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان یزد در گفتگویی با خبر نگار یزد فردا اظهار داشت: توسعه مراکز تولیدی صنعتی در استان باید با تکیه بر رعایت ضوابط محیط زیستی و سلامت مردم برنامه ریزی و اجرایی شود توجه به مسائل محیط زیستی استان خصوصآ شهر یزد باید مورد توجه بیش از پیش مسئولان استان باشد. سلامت مردم در هر صورت باید در برنامه های توسعه ای مد نظر قرار بگیرد.توسعه صنعتی بدون لحاظ مسائل زیست محیطی و کنترل آلایندهها، استان را در آینده با بحران جدی مواجه خواهد کرد.
وی افزود: تعداد قابل توجهی از صنایع استان را واحدهای تولیدی کاشی و سرامیک، آجر، فولاد و یک سری واحدهای پتروشیمی تشکیل دادهاند که شهرهای محدوده دشت مهریز – اردکان را متاثر از آلایندگیهای خود کردهاند.در سالهای گذشته استقرار این واحدها بدون هیچ معیاری و تنها بنا بر ضرورتهای صنعتی انجام شده و مطالعات خاصی در رابطه با میزان بار این واحدها به لحاظ تناژ آلودگی و اقتصادی به طور کامل صورت نگرفته است و هم اکنون شاهد آلودگی های بسیاری در استان هستیم که اثرات منفی زیادی بر سلامت مردم داشته و دارد.
دکتر صدرا ابرقویی تصریح کرد: متاسفانه به دلیل فرآیندهای تولیدی که در ساخت کاشی، سرامیک و آجر بکار میرود و استفاده این واحدها از انواع خاک، ذرات معلق در هوا منتشر میشوند. وجود ذرات معلق به دلیل اقلیم خشک و فاقد رطوبت یزد که فرو نشستن این ذرات را به تاخیر میاندازد، یکی از معضلات استان یزد است. این ذرات از طریق مجاری تنفسی جذب ریه افراد میشوند و به همین دلیل از فاکتورهای پرخطر در استان محسوب میشوند
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان افزود: در استان يزد در طول حداقل 20 سال گذشته بر اساس طرح هايي آمايشي مي بايست در استقرار منابع ثابت و صنايع و كارخانجات با آينده نگري و بر اساس يك استراتژي و برنامه مدون صنعتي و همچنين تامين زير ساخت هاي لازم در خصوص امكان سنجي احداث كارخانجات در مكانهاي مناسب اقدام مي شد. اين در حالي است كه متاسفانه اغلب صنايع بويژه كاني هاي غيرفلزي شامل كارخانجات كاشي، كوره هاي آجرپزي در حال حاضر مشكلاتي را به لحاظ ايجاد آلودگي براي سكونتگاهها و كساني كه در جوار اينگونه واحدها قرار گرفته اند بوجود آورده است.
وی افزود: یکی از راههای برون رفت از این مشکلات احیاء و توسعه مشاغل سنتی استان در قالب تکنولوژی های نوین است. مشاغل و تولیداتی که برند استان بوده و می باشند مثل شیرینی ، تولیدات نساجی، حنا و صنایع دستی .لذا برای رسیدن به توسعه پایدار نیاز است برنامه های راهبردی – تولیدی با نگرش حفظ سلامت مردم و فرهنگ اصیل اسلامی –ایرانی در کویر مرکزی ایران تدوین و اجرایی شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد:عدم توجه به مسائل محیط زیست و سلامت مردم ،صنایع استان را به بن بست خواهد رساند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 08,فوریه,2025